Tengernyi napelem teszi a mexikói sivatagot zölddé



Mexikó tervei szerint 2024-re, az elektromosság 43%-át napenergia által állítaná elő. A sivatagban 2.3 millió napelem helyezkedik el- aminek területe egyenértékű 2.200 football pályával – a Villanueva-i naperőműpark az olasz Enel cég által lett kitelepítve.

A 650 millió dollár értékű beruházást decemberben publikálták és a tervek szerint a 1.700 gigawatt órányit fog termelni – ami 1.3 millió háztartás számára biztosít majd energiát.

Mexikó hatalmas elismerést kapott a környezetvédőktől 2015-ben, mikor elsők között belejelentették, hogy az ország az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményéhez tett fogadalma szerint 2050-re megfelezi az ország káros kibocsájtásait.

A Villenueva-i a legnagyobb napelemes park a világon Kína és India után.

Mérföldkövek a megújuló energiák terén

Áttörések az elmúlt egy évben a világ körül szél és napenergiában

Mérföldkövek a megújuló energiák terén

Áttörések az elmúlt egy évben a világ körül szél és napenergiában

Már több, mint egy év telt el Trump kormányzási idejéből melynek előtérben főképp a botrányok szerepeltek, ezek között pedig kitüntetett helyet kapott környezetellenes politikája is.  Mindezek ellenére,  a megújuló energiák még mindig rekordokat döntögetnek az USA-ban és a világ körül is. Ez nagy részben annak köszönhető, hogy a megújuló energia egyre elérhetőbb árban.

Íme néhány megújuló energia rekord.

Kaliforniai napelem

A kedvező klímával és a környezetbarát politikával rendelkező Kalifornia már régóta vezető szerepet tölt be a napenergia terén az USA-ban. 2018 márciusában az állam napenergia rekordot döntött, mikor a Kalifornia Független Irányító Rendszer  – ami 80%-ban vezeti az elektromos energiát az államban  – megütötte minden idők rekordját, mikor is a csúcsigény a napenergia által termelt elektromosságra március 4-én 49.95 %-os volt. Az előző csúcs 2017. március 14-én 47.2 % volt.

Az állam megdöntött még egy rekordot a rákövetkező napra: 10.400 megawatt napenergiát termelt. Ez 500 megawattos növekedést jelent az előző csúcshoz képest.

Kőszénmentes Anglia

Anglia – szülőföldje az ipari forradalomnak -, egy történelmi előrelépést tett egy zöldebb országért ebben a hónapban, amikor több, mint 2 napig nem használtak fosszilis energiát. Ilyen 136 éve nem történt.

Az Independent szerint a korábbi rekord 55 órán át tartott, mikor az ország nélkülözni tudta a kőszén által előtermelt energiát.  Ilyen azóta nem volt, mióta Nagy Britannia első széntüzelésű erőműve megnyitott Londonban, 1882-ben.
Szénüzemeltetésű energia helyett, az ország jelenleg igyekszik egyszerre használni megújuló és nukleáris energiát. A szél energia termeli a legtöbb elektromosságot, azt követi a nukleáris energia, a biomassza, a napelem és a vízenergia.

A szénmentes időtartam pár héttel azután jött, hogy az Egyesült Királyság megdöntött egy újabb rekordot, mikor a teljes elektromosságot kitermelte szélenergiából – 14 gigawattot.

De továbbra is bizonytalan a jövője a megújuló energiának Angliában, miután az ebbe tett befektetései 57 %-os esést eredményeztek – ez beruházási esés egyedülálló az egész világon.

Portugália többlettermelése megújuló energiákban

Márciusban Portugália címlapokra került azzal, hogy több megújuló energiát termelt, mint amennyit az ország fel tudott volna használni. Az ország termelése ebben a hónapban 4.812 gigawattóra volt, ami 4.3 %-kal több, mint amit az ország felhasznált, ami 4.647 gigawattóra.

Portugália továbbra is használ néhány fosszilis energiát elektromosság előállítására, noha márciusban 70 órán keresztül a napenergiavolt az egyedüli forrása az elektromosságnak. Az ország mégis elsősorban szél és vízenergiára támaszkodik, ami 42 és 55 % között teszi ki Portugália elektromos igényét.

Rekord döntések a világ körül

Nem csak az USA tett nagy és történelmi előrelépéseket a megújuló energiák terén, hanem az egész világ területén rekordmennyiségű napelemes rendszert telepítettek ki. 2017-ben ez 98 gigawatt volt, ami több, mint az összes telepített szén, nukleáris és gáz kapacitás együttesen véve.

A  vezető szerepet Kína viszi, 53 gigawattnyi telepített rendszerrel – ami több, mint a fele a globálisan telepített rendszerekösszességének. Kína továbbá megfogadta, hogy 360 billió dollárt fektet még 2020-ig napelem energiába.

A Google következő tiszta energia befektetése az akkumulátorok

Google, már így is a világ legnagyobb vállalati felvásárlója a szél és napenergiának, hamarosan pedig egy újabb tiszta energia befektetést tesz – ezúttal akkumulátorokra. “Szeretnénk valami befektetni 2018-ban is” nyilatkozta egy interjúban Neha Palmer az Alphabet Inc. energia stratégia vezetője a new yorki Bloomberg New Energy Finance Future of Energy csúcstalálkozón. “Jelenleg új projektek után kutatunk” 
 
Palmer azt mondta, hogy a Google egyelőre több opció között gondolkodik. A lehetőségek között felmerült egy független akkumulátor telep ami segítené az elektromos hálózatokat, egy BTM szerkezet ottonoknak vagy vállakozásoknak illetve egy akkumulátor rendszer napelem vagy szél farmoknak.
A cég továbbra is vizsgálja, hogy melyik opció lenne a legjobb befektetés.
” A zsűri továbbra is gondolkodik.” – jegyezte meg Palmer ” A legfontosabb szempont az, hogy az akkumulátorok adta lehetőségekből a legtöbbet hozzuk ki.”

A megújuló energiák olcsóbbak lesznek, mint a fosszilis tüzelőanyagok 2020-ra, egy új jelentés szerint



„Átváltani a megújuló energiákra már nem csak egy környezettudatos döntés, most már –túlnyomórészt-, egy okos, gazdasági döntés is.”

megújuló energiák olcsóbbak lesznek, mint a fosszilis tüzelőanyagok, egy új jelentés szerint.

Szakértők azt jósolják, hogy a zöld infrastrukturális projektekbe való befektetés árcsökkenéshez fog vezetni a fogyasztók számára.

A folyamatos technológia fejlesztések gyors árcsökkenéshez vezettek a megújuló energiák terén. Ami azt jelenti, hogy pár alternatívája, már most kényelmesen versenyez a fosszilis energiaforrásokkal.
A jelentés szerint a tendencia folytatódni fog és 2020-ra „az összes megújuló energiatermelési technológia, ami most kereskedelmi használatban van, várhatóan egészen a fosszilis energiák költségtartományába fog esni.”

Ezek közül a technológiák közül a legtöbb pedig az imént említett költségtartomány alsó részében lesz, vagy éppen olcsóbb is lesz, mint a fosszilis energiák.

„Ez egy erős jele annak, hogy szignifikáns váltás van az energia paradigmában” mondta Adnan Amin, az International Renewable Energy Agency (IREA) vezérigazgatója a megjelent jelentésben. „Átváltani a megújuló energiákra már nem csak egy környezettudatos döntés, most már –túlnyomórészt-, egy okos, gazdasági döntés is.”
Ahogyan a megújuló energia olcsóbbá válik, a fogyasztóknak hasznuk lesz a zöld infrastruktúrába való befektetésből.

Az IKEA piacra dobott egy napelem akkumlátort Angliában

Az Ikea piacra dobott egy napelem energia akkumlátort, ami csökkenteni tudná több száz háztartás villanyszámláit.

A megfizethető energia tárolók  lehetőséget nyújtanak arra, hogy a napelemek által gyűjtött energiát fel lehessen használni akkor, amikor a nap nem süt, ami eddig kulcsfontosságú problémának számított.
Az Ikea azt nyilatkozta, hogy az akkumlátorokkal, több száz fontot tudnak majd megspórolni a felhasználók a villanyszámláikon.
A tároló technológiák, amikkel a fogyasztók fel tudják használni a napelemek által termelt többletáramot megfizethetetlenül drágák voltak korábban, ezért is volt ezt kiemelten fontos orvosolni.

A vállalat azt nyilatkozta, hogy az új termékkel akár 560 fontot tudnának évente megtakarítani a háztartások a hagyományos kínálathoz hasonlítva.

Nagy költsége van egy napelemes rendszernek tároló egységgel együtt, ez mind meghaladja a 6925 fontot, de a cég úgy becsli, hogy a vásárlóknak 12 éven belül megtérül a befektetés.

Az új napelemes rendszer a Solar Century panel szolgáltatóval partnerségében lesz legyártva.

Új hír, hogy az angol felhasználókat egy újabb körben sújtja a közüzemi árak növekedése. Nemrégiben a Centrica bejelentette, hogy 12%-os növekedés lesz a villamos energia árakkal kapcsolatban, meghazudtolva ezzel a kormány  fogadalmát, hogy azok csökkeni fognak. Az SSE, az Npowe, a ScottishPower és az EON is mind növelte az árait 2017-ben Angliában.

Az előző hónapban, a kormány kitűzte céljául, hogy segít a fogyasztóknak és az iparnak spórolni a számláin, így megnyitotta a rést a napelemes energia tároló eszközöknek.
Az ára az akkumlátorokban felhasznált lithium-ion celláknak 73%-kal csökkent már 2010 óta és még több csökkenés várható.

„A villanyszámla árak már 15%-kal növekedtek az évben, így sosem volt jobb időzítés arra, hogy a fogyasztók visszavegyék az irányítást a kiadásaik felett és maximalizálják a megtakarításaikat azzal, hogy átváltanak napelemes rendszerre, tároló egységgel. „ –jelentette ki Hege Saebjornsen, az Ikea Uk & Ireland fenntarthatósági menedzsere.

Napelemes rendszer évi fix 0%-os hitelre!


2017 elejétől elérhető már az MFB 0%-os lakossági hitele, mely lakóépületek energiahatékonyságának növelésére jött létre és kiterjed a napelemes rendszerek beruházására is.
Érvek amik mellette szólnak;
–  5 millió Ft-os hitelösszeg alatt fedezet sem szükséges!
– 10% önerő elegendő.
– A kamat évi fix 0%!
– A futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb húsz év.

– Jelentősen kevesebb a papírmunka az eljárás során.
– Akár 20 éves futamidő
– Már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek a hitelösszeg 50%-ig.

A Greensys Electric Kft. a hitelkérelemhez szükséges műszaki dokumentáció elkészítését átvállalja, így még egy terhet levesz az Ön válláról!
Cégünk mellett szól továbbá;
– Peimar napelemekkel dolgozunk mely európai gyártmány. Ezekhez 20 év anyaggarancia és 30 év 80%-os teljesítménygarancia is társul.
– ezenfelül nem csak a napelemeknél, hanem az invertereknél is a minőségre esküszünk. Az ABB Inverter inverter gyártó cégnek raktára van Magyarországon, a garanciális ügyintézés a lehető leggyorsabban történik.

További információkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal az alábbi oldalon www.gsenapelem.hu/kapcsolat

GreenSys Electric Kft.