2020-ra csak megújuló energiákkal müködik a Samsung

A megújuló energiák egyre nagyobb terepet nyernek időről-időre. A vezető országok közül Kína után India is nagy lépéseket tesz az ország fejlődése érdekében. R.K Singh az ország energetikai minisztere, javaslatot tett egy 100 GW-os meghaladó beruházásra.

megújuló energiák egyre nagyobb terepet nyernek időről-időre. A vezető országok közül Kína után India is nagy lépéseket tesz az ország fejlődése érdekében. R.K Singh az ország energetikai minisztere, javaslatot tett egy 100 GW-os meghaladó beruházásra.

Hosszabb távon az a célja az államnak, hogy hogy 175 GW-os rendszer biztosítsa a teljesítményt 2022-ig. Jelenleg a napenergia által termelt érték mindösszesen 24,4 GW. Összehasonlításképp: Amerikában a naperőművek összesen 55,9 GW-ot termelnek. 

Indiában viszont gyors tempóban növekszik az ágazat: a tavalyihoz képest 72 százalékkal emelkedett meg a kapacitás. 

Johannes Urpelainen szakértő szerint a 100 GW-os projekt több kisebb létesítmény tető alá hozásáról szólna. „A napenergia nagyon népszerű és olcsó is errefelé. Modi miniszterelnök is gyakran szóba hozza, és mára mindenfelé látjuk, hogy használatban van. 2012-ben még ritka volt, mint a fehér holló.”
_________________________________________________________

Segítse elő a megújuló energiák terjedését és ossza meg ismerőseivel a hírt!

Ha pedig napelemes rendszerben dolgozik akkor keressen minket bizalommal és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

30x olcsóbb napelem készült a Newcastle-i Egyetem által

20 év munka van az új technológia mögött amit a Newcastle-i Egyetem kutatói fejlesztettek ki és merőben megváltoztathatja az erőviszonyokat a napelemes piacon.

20 év munka van az új technológia mögött amit a Newcastle-i Egyetem kutatói fejlesztettek ki és merőben megváltoztathatja az erőviszonyokat a napelemes piacon.

Az elmúlt évek során számos  kezdeményezés látott napvilágot melynek célja a napelemek gyártásának korszerűsítése volt. Ezeknek zöme továbbra is kidolgozás illetve fejlesztés alatt áll, ellenben az ausztrál Newcastle-i Egyetem kutatói csapat munkájával. Ők ugyanis elsőként álltak elő egy megvalósult projekttel. 

Az új, kifejlesztett napelem valójában egy lap. Ugyanis egy műanyag filmrétegre nyomják az elektronikus festéket, majd azt laminálják. A napenergiát felvevő nyomtatott panelek 0,1 mm-nél is vékonyabbak.  Ennek köszönhetően a felhelyezés is sokkal könnyebbé válik. Mindemellett a kutatók szerint, a jelen forgalomban levő napelemeknél sokkal több energiát tud termelni még akkor is, mikor a fényviszonyok a nem legideálisabbak – ami eddig a legnagyobb kiküszöböletlen problémának látszott.  Mindennek az ára pedig kevesebb, mint 10 dollár ami a körülbelül 2500 Forintnak felel meg négyzetméterenként.

Az Egyetem a tavalyi év során gyártatta le az első prototípusát 100 m²-re. Nemrégiben pedig előrukkoltak az első kereskedelmi típussal is. Az első ilyen napelemes rendszer telepítése már megkezdődött és várhatóan az év közepére fejeződik be az ausztál Hunter régióban.

A kutatók állítása szerint 10 ipari nyomtató elegendő lenne ahhoz, hogy naponta 1000 otthon számára biztosítsanak napelemes rendszert. A befektetők részéről érthetően nagy az érdeklődés az újítás iránt, így várhatóan a világ többi részén is elérhető lesz ez a forradalmi újítás.

A Google következő tiszta energia befektetése az akkumulátorok

Google, már így is a világ legnagyobb vállalati felvásárlója a szél és napenergiának, hamarosan pedig egy újabb tiszta energia befektetést tesz – ezúttal akkumulátorokra. “Szeretnénk valami befektetni 2018-ban is” nyilatkozta egy interjúban Neha Palmer az Alphabet Inc. energia stratégia vezetője a new yorki Bloomberg New Energy Finance Future of Energy csúcstalálkozón. “Jelenleg új projektek után kutatunk” 
 
Palmer azt mondta, hogy a Google egyelőre több opció között gondolkodik. A lehetőségek között felmerült egy független akkumulátor telep ami segítené az elektromos hálózatokat, egy BTM szerkezet ottonoknak vagy vállakozásoknak illetve egy akkumulátor rendszer napelem vagy szél farmoknak.
A cég továbbra is vizsgálja, hogy melyik opció lenne a legjobb befektetés.
” A zsűri továbbra is gondolkodik.” – jegyezte meg Palmer ” A legfontosabb szempont az, hogy az akkumulátorok adta lehetőségekből a legtöbbet hozzuk ki.”

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

Öt napelem rendszer, Drón légi felvétel

Öt napelem rendszer, Drón légi felvétel

A GreenSys Electric Kft. által telepített napelem rendszerek, drón légi felvételei. Kérjen árajánlatot, legyen Önnek is tiszta energiája.

http://www.gsenapelem.hu/napelem-rendszerek-haztartasoknak

A dél-afrikaiak forradalmasítják a napenergiát, ami olcsóbb, mint a dízel

A napenergia összpontosítása egy rendkívüli technológia, a lényege, hogy sok tükröt használ, hogy összegezze a nap energiáját egy központi toronyra, ahol a forróság elektromosságá van átalakítva.
Van néhány becslés, hogy a koncentrált napenergia (napelemek segítségével) (CSP) 2050-ig a világ egynegyedét tudná ellátni elektromos árammal. Viszont van egy jelentős hátránya, a költségvetés – ilyen pl. az Ivanpah naperőmű esete is.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat