Napelemekkel gazdagodik a Rábatamási óvoda

A Rábatamási óvoda épülete és udvara és az ahhoz tartozó játékok a falu támogatása által, valamint közösségi hozzájárulásból és pályázaton nyert összeg hármasából újul meg az idei év folyamán.

A Rábatamási óvoda épülete és udvara és az ahhoz tartozó játékok a falu támogatása által, valamint közösségi hozzájárulásból és pályázaton nyert összeg hármasából újul meg az idei év folyamán.

 
A falu 3 millióval, a község 2.6 millióval járult hozzá a projekthez. Pályázaton pedig 1.6 millió forintot sikerült nyerni.  Rábatamási polgármester az nyilatkozta, hogy a felújítások júniusban folytatódnak, többek között ekkor telepítik a napelemes rendszert is az óvoda tetőjére.
 

----------------------------------------------------------

Segítse elő a megújuló energiák terjedését és ossza meg ismerőseivel a hírt!

Ha pedig napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

A Tesla új terve, lakóházakból napelempark

A Tesla közreműködésével Ausztrália nagyszabású napenergia projektbe kezd lakossági részvétellel karöltve. Az elmúlt közel 4 évben a Tesla ötvenezer háztartásban szerelt fel rendszert Dél-Ausztráliában. A cél pedig nem kevesebb, mintsem, hogy létrehozzák a világ legnagyobb virtuális naperőművét. A jelenlegi kiépített rendszer az állam átlagos napi szükségletének 20%-t képes előteremteni.
 
A résztvevő háztartásoknál egy 5kW-nyi napelemes rendszert telepítenek ki és ezekhez egy-egy 13,5 kWh-s Tesla Powerwall 2 akkumulátort is felszerelnek. Ez biztosítja, hogy a megtermelt napenergiát később is fel lehessen használni, mikor nem süt a nap. Mindamellett áramszünet esetén ezekből a rendszerekből tudnak energiát visszatáplálni a központi hálózatba azoknak akiknél nem ilyen napelemes rendszer van és áram nélkül maradnának.
 
Segítsen elő a megújuló energiák terjedését és ossza meg ismerőseivel a hírt!
 
Ha pedig napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

2020-ra csak megújuló energiákkal müködik a Samsung



Kép forrása: Samsung

A Samsung bejelentette, hogy 2020-ra 100%-ban megújuló energiákra áll át. Ami így érinti az Egyesült Államokban, Európában és Kínában lévő irodáit és gyárait és köztük a Jászfényszarun található magyar telephelyet is. A multinacionális vállalat jelenlegi energiaigényének mindössze 1%-át fedezik megújuló energiaforrások. 
 
A vállalat hamarosan publikál egy jelentést, melyben részletezi a jövőbeni terveit. A lépést elősegítette a Greenpeace több éves kampánya, melynek célja, hogy a nagy vállalatok felismerjék az éghajlati válság fontosságát és tegyenek egy élhetőbb jövőért.
 
Segítsen terjeszteni a megújuló energiák hírét és ossza meg a posztot ismerőseivel!
 
Ha pedig Ön már napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

Tokió napelemes utat épít a 2020-as Olimpiára

A tokiói városi vezetés azt tervezi, hogy olyan napelemes rendszert vezet be melyek nem tetőkön, hanem a város közútjain fognak elhelyezkedni. Ezek egy speciális gyantával lesznek ellátva, így ennek köszönhetően a járművek szabadon közlekedhetnek rajta.
Ilyen utakat már korábban bevezettek Franciaország autópályáin és Hollandiában kerékpáros utakon.

Tokió célkitűzése, hogy 2030-ra a megújuló energiaforrások a város energiafogyasztásának mintegy 30 százalékát fedezzék.

A “szoláris utak” bevezetésével kapcsolatban a  probléma a magas költségek. Mivel a technológiát még nem használják széles körben így annak összetevői még nem a tömeggyártás része. Franciaországban körülbelül 5 millió eurót költenek egy kilométernyi napenergia-telepítéshez.

A kormány azt reméli, hogy Tokió élenjáró lesz az újításban és ezzel elősegíti az ország többi részében is a rendszer terjedését.

Segítsen terjeszteni a megújuló energiák hírét és ossza meg ismerőseivel!

Ha pedig Ön már napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

Veszprém megye is napelemekkel újít

Veszprém Megye Kormányhivatala is napelemmel korszerűsít, hála a „Középületek energiahatékonysági fejlesztése” nevű európai uniós felhívásnak, melyre sikeresen pályáztak. Így ennek segítségével Veszprém megye több középülete is megújult és napelemes rendszerekkel bővült.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Főigazgatója, Dr. Vajda Viktoria azt nyilatkozta, hogy a felhívás célja, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő lépéséket serkentsék minden ágazatban. Továbbá elmondta, hogy az épületeken végzett munkálatok az ingatlan állapotától függően eltérőek voltak, azonban megújuló energia kivitelezésével az épületek mindegyike érintett volt.

A megye kilenc járásából, 26 épület lett modernizálva, amelyekben az a közös, hogy mind napelemes rendszert kaptak.

Toronyház, mint naperőmű

A Svájcban található Bázel egyik legnagyobb látványossága lett a Grosspeter Tower toronyház. A 78 méter magas épület teljes egész homlokzatát napelemekkel látták el, így naperőműként is tud funkcionálni. A toronyra 450 különböző méretű napelemet helyeztek fel. A befektetésnek köszönhetően pedig az épület a működéséhez szükséges energia 30 százalékát tudja megtermelni.  Szakértők szerint ez nagyon komoly arány.

Andreas Kaufmann, a Burckhard+Partner cég felelős építésze azt nyilatkozta, hogy a városkép megőrzése fontos szempont volt, így olyan toronyházat terveztek amelynél nem látszik, hogy a homlokzat napelemekből áll.