Az IKEA piacra dobott egy napelem akkumlátort Angliában

Az Ikea piacra dobott egy napelem energia akkumlátort, ami csökkenteni tudná több száz háztartás villanyszámláit.

A megfizethető energia tárolók  lehetőséget nyújtanak arra, hogy a napelemek által gyűjtött energiát fel lehessen használni akkor, amikor a nap nem süt, ami eddig kulcsfontosságú problémának számított.
Az Ikea azt nyilatkozta, hogy az akkumlátorokkal, több száz fontot tudnak majd megspórolni a felhasználók a villanyszámláikon.
A tároló technológiák, amikkel a fogyasztók fel tudják használni a napelemek által termelt többletáramot megfizethetetlenül drágák voltak korábban, ezért is volt ezt kiemelten fontos orvosolni.

A vállalat azt nyilatkozta, hogy az új termékkel akár 560 fontot tudnának évente megtakarítani a háztartások a hagyományos kínálathoz hasonlítva.

Nagy költsége van egy napelemes rendszernek tároló egységgel együtt, ez mind meghaladja a 6925 fontot, de a cég úgy becsli, hogy a vásárlóknak 12 éven belül megtérül a befektetés.

Az új napelemes rendszer a Solar Century panel szolgáltatóval partnerségében lesz legyártva.

Új hír, hogy az angol felhasználókat egy újabb körben sújtja a közüzemi árak növekedése. Nemrégiben a Centrica bejelentette, hogy 12%-os növekedés lesz a villamos energia árakkal kapcsolatban, meghazudtolva ezzel a kormány  fogadalmát, hogy azok csökkeni fognak. Az SSE, az Npowe, a ScottishPower és az EON is mind növelte az árait 2017-ben Angliában.

Az előző hónapban, a kormány kitűzte céljául, hogy segít a fogyasztóknak és az iparnak spórolni a számláin, így megnyitotta a rést a napelemes energia tároló eszközöknek.
Az ára az akkumlátorokban felhasznált lithium-ion celláknak 73%-kal csökkent már 2010 óta és még több csökkenés várható.

„A villanyszámla árak már 15%-kal növekedtek az évben, így sosem volt jobb időzítés arra, hogy a fogyasztók visszavegyék az irányítást a kiadásaik felett és maximalizálják a megtakarításaikat azzal, hogy átváltanak napelemes rendszerre, tároló egységgel. „ –jelentette ki Hege Saebjornsen, az Ikea Uk & Ireland fenntarthatósági menedzsere.

Ajánló
Kommentek
  1. Én