2020-ra csak megújuló energiákkal müködik a Samsung



Kép forrása: Samsung

A Samsung bejelentette, hogy 2020-ra 100%-ban megújuló energiákra áll át. Ami így érinti az Egyesült Államokban, Európában és Kínában lévő irodáit és gyárait és köztük a Jászfényszarun található magyar telephelyet is. A multinacionális vállalat jelenlegi energiaigényének mindössze 1%-át fedezik megújuló energiaforrások. 
 
A vállalat hamarosan publikál egy jelentést, melyben részletezi a jövőbeni terveit. A lépést elősegítette a Greenpeace több éves kampánya, melynek célja, hogy a nagy vállalatok felismerjék az éghajlati válság fontosságát és tegyenek egy élhetőbb jövőért.
 
Segítsen terjeszteni a megújuló energiák hírét és ossza meg a posztot ismerőseivel!
 
Ha pedig Ön már napelemekben gondolkodik akkor keressen minket és segítünk a teljes körű kivitelezésben! www.gsenapelem.hu/kapcsolat

Toronyház, mint naperőmű

A Svájcban található Bázel egyik legnagyobb látványossága lett a Grosspeter Tower toronyház. A 78 méter magas épület teljes egész homlokzatát napelemekkel látták el, így naperőműként is tud funkcionálni. A toronyra 450 különböző méretű napelemet helyeztek fel. A befektetésnek köszönhetően pedig az épület a működéséhez szükséges energia 30 százalékát tudja megtermelni.  Szakértők szerint ez nagyon komoly arány.

Andreas Kaufmann, a Burckhard+Partner cég felelős építésze azt nyilatkozta, hogy a városkép megőrzése fontos szempont volt, így olyan toronyházat terveztek amelynél nem látszik, hogy a homlokzat napelemekből áll.

India a napenergia piac új vezetője



A napelem piacra lépésének pillanatától kezdve Kína vezette töretlenül a napenergia iparágat ezidáig. Ugyanis az utóbbi időben egyre több vetélytársa akad és a legnagyobb naperőmű beruházások már nem ott, hanem Indiában valósulnak meg.


A világban jelenleg épülő 10 napelem parkból 5 Indiában valósul meg. 

Az üzemelő energiaparkok tekintetében továbbra is Kína vezet, ez az állapot azonban nem sokáig marad így. A tervek szerint 2019 elején adnak át egy 2225 megawattos napelemparkot Bhadla, Rajasthan-ban, ami átveheti az első helyet. De India tervei közt szerepel még egy 5000 MW névleges kapacitású napenergiapark létrehozása is Gudzsarát államban.

Az indiai napenergia fellendülés következményeként a fotovoltaikus áramtermelés költsége a széné alá csökkent – Kína esetében ez az áregyenlőség csak 2022-től várható az IEEFA szerint.

A szolárpaneleket várhatóan importvámmal sújtják Indiában, ami lelassíthatja a napenergia terjeszkedését. 

A napelem jelene és jövője a magyarországi háztartásokban

napelem, napelem rendszer , napelem pályázat,

Cégünk, a Greensys Electric Kft. az eddigi tapasztalatai alapján úgy látja, hogy bár még mindig a környezettudatos cégek állnak az első helyen a megújuló energiaforrások felhasználásában egyre jobban kirajzolódni látszik az a trend, hogy az állami támogatásoknak köszönhetően az önkormányzatok egy része is elköteleződött a napenergia felhasználása mellett. Mégis a legnagyobb fejlődés az energiatudatos életvitelhez a háztartásokban tapasztalható, mivel egyre több ember látja meg a napelemes rendszerek telepítése adta előnyöket.

A háztartások - pályázati támogatások hiányában - saját tökéből finanszírozzák napelemes rendszereiket, melynek költségei ugyan nem elhanyagolhatóak, azonban a hosszú távú befektetés viszonylag hamar megtérül, átlagosan 9-10 éves megtérülési időről beszélhetünk.

Ez elsőre ugyan soknak tűnhet, de ha egy banki befektetéshez viszonyítjuk, ami maximum 3-5% körüli kamatot nyújt, addig Greensys napelemes rendszerei 10-12%-os kamatozású befektetést biztosítanak Ön és családja számára.

 

A napelemes rendszernél tehát egy kézzel fogható terméket kap, ami a telepítés utáni naptól már folyamatos havi megtakarítást hoz, és az energia ár növekedésétől sem kell többé tartania. Mivel ügyfeleink a megspórolt pénzüket egy biztos befektetésben szeretné tudni, ezért ennek érdekében kizárólag csak magas minőségű anyagokat használunk és személyre szabott, különös gondossággal megtervezett napelemes rendszereket építünk. Mi a Greensys-nél, már a cég indulásától kezdve azon fáradozunk, hogy a magas minőséget képviseljük, mind a dupla garanciás napelemeinkkel mind az általunk legjobbnak tartott ABB inverterekkel.

Nagyarányú napfarmok Ausztráliában

Akár tíz új nagyarányú napfarm fog létesülni Ausztráliában, 350 millió dolláros kormányzati megújuló energia támogatásból, délen New South Walesben.

Az ausztráliai Megújuló energiaügynökség Renewable Energy Agency (Arena)  és Tiszta Energia pénzügyi részvénytársaság Clean Energy Finance Corporation (CEFC), fel fognak ajánlani ösztöndíjakat és kölcsönöket, hogy segítsék a napfarm project megvalósulását.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat

A dél-afrikaiak forradalmasítják a napenergiát, ami olcsóbb, mint a dízel

A napenergia összpontosítása egy rendkívüli technológia, a lényege, hogy sok tükröt használ, hogy összegezze a nap energiáját egy központi toronyra, ahol a forróság elektromosságá van átalakítva.
Van néhány becslés, hogy a koncentrált napenergia (napelemek segítségével) (CSP) 2050-ig a világ egynegyedét tudná ellátni elektromos árammal. Viszont van egy jelentős hátránya, a költségvetés – ilyen pl. az Ivanpah naperőmű esete is.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat