Naperőműves beruházások Békéscsabán

Hivatalosan is átadták a napokban Békéscsaba legnagyobb naperőművét, mely egy egyhektáros területen valósult meg az Univerzál Zrt 185 milliós beruházása által. Szakértők szerint az erőmű idén akár 610 000 kWh-ot is termelhet.

„A világ hagyományos energiaforrásai belátható időn belül elfogynak. Ha még további készleteket fel is tárnak, az igazi probléma az, hogy nem nagyon tudunk az ilyen energiaforrások elégetése során keletkező égéstermékek káros hatásaival mit kezdeni, hiszen ezek – főleg a szén-dioxid – felelősek elsősorban a légszennyezésért, vagyis végső soron a globális felmelegedésért” – nyilatkozta Viczián László, az Univerzál Zrt. igazgatóságának elnöke az erőmű átadási ceremóniáján.

Szarvas Péter, a város polgármestere kiemelte az alternatív energia fontosságát. Megemlítette, hogy a jövőben két helyszínen terveznek naperőművet: az egyik a leendő elektromos buszok garázsához kerülne, és azok töltését szolgálná, a másik pedig a sportlétesítmények üzemeltetését segítené. 

150 MW napenergia-fejlesztés Afrikában

A Yingli Green Energy a világ egyik vezető napelem paneleket gyártó és fejlesztő cége bejelentette, hogy egy vegyesvállalat keretében naperőművet fog fejleszteni Afrikában, a  Namene Energy Internationallal, akik egy megújuló energiával foglalkozó cég – közösen egy 100 MW-os napenergia parkot és 50 MW-os háztetőre telepített rendszert tervez Ghánában.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem rendszert akar cégének vagy közületi érdekeltsége van: napelem pályázat

Napelem rendszer, 5000W

GreenSys Electric Kft. - Minőségi napelemes rendszerek

Napelem rendszer, 5000W

Ha napelemet szeretne keresse a GreenSys Electric Kft.-t, minőségi napelemes rendszerek!

További információ a honlapunkon: www.gsenapelem.hu

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.